Skip to main content

Híreink

Béremelésért és a munkakörülmények javításáért demonstráltak a szombathelyi kuplunggyártóban

|   Hírek

Tíz százalékot meghaladó béremelést és a munkakörülmények javítását követelte a több mint 2800 embert foglalkoztató szombathelyi LuK Savaria Kuplunggyártó Kft-nél működő két szakszervezet; a gyár közelében péntek délelőtt autós demonstrációt szerveztek, 36 autóval, 60 emberrel félpályán lezárták az üzemhez vezető Ipari utat.

A demonstrálók rendőri biztosítás mellett vonultak fel a demonstráció helyszínére, ahonnan két alkalommal is behajtottak a gyár parkolójába, és az üzem főbejárata előtt szakszervezeti molinókkal, zászlókkal fellobogózott autóikkal hívták fel magukra a figyelmet, ezt követően a helyszínen sajtótájékoztatót tartottak.
Molnár Ákos, a VASAS Szakszervezeti Szövetség nyugat-dunántúli régióvezetője elmondta: azért szervezték a SZAKAD FSZ-szel a pénteki autós tüntetést, mert a két szakszervezet közösen munkaügyi vitát kezdeményezett a LuK vezetésével mint munkáltatóval, melynek középpontjában a bérek és a munkakörülmények javítása állnak.
Elmondta: a követelések 60 százalékban a nagyobb bérre, 40 százalékban pedig a munkakörülmények javítására, különösen a munkaidő beosztásának megváltoztatására irányulnak.