Skip to main content

Bérkompenzáció 2022.

2022. szeptember 01-étől érvényesen soron kívüli kompenzáció érkezik, melynek alapbérre vetített összértéke 11.7% - 7% között mozog (ez a bérkategóriáktól függ), éves szinten.

A fenti százalék tartalmazza:

  • 5%-os alapbéremelés 2022. szept 01-től
    • egységes mértékben, beosztástól függetlenül, a kollektív szerződésünk hatálya alá eső munkavállalóink számára  
  • 240.600.- Ft bruttó (160 ezer nettó) juttatás
    • egységes összegben, beosztástól függetlenül, minden munkavállaló számára
    • a juttatás kifizetésének módja: 2022. szeptember-október-november-december hónapokra egyenlően elosztva, havi nettó 40.000.- Ft összegekben, a bérkifizetéssel egyidőben.

Gyors tájékoztató

Bizonyára nem tudjátok azt, hogy a bérkompenzációs javaslatunkkal már 2022. áprilisában megkerestük az illetékeseket.

Most elérhető közelségbe került a bérkompenzációs megállapodás, de még

egy-két adminisztrációs kötelezettségnek eleget kell tenni, hogy erről teljes tájékoztatást tudjunk adni.

Még egy kis türelem és a Szakad Fsz Appunkon push üzenetben értesültök a részletekről is.

Köszönjük!

 

Híreink

Béremelésért és a munkakörülmények javításáért demonstráltak a szombathelyi kuplunggyártóban

|   Hírek

Tíz százalékot meghaladó béremelést és a munkakörülmények javítását követelte a több mint 2800 embert foglalkoztató szombathelyi LuK Savaria Kuplunggyártó Kft-nél működő két szakszervezet; a gyár közelében péntek délelőtt autós demonstrációt szerveztek, 36 autóval, 60 emberrel félpályán lezárták az üzemhez vezető Ipari utat.

A demonstrálók rendőri biztosítás mellett vonultak fel a demonstráció helyszínére, ahonnan két alkalommal is behajtottak a gyár parkolójába, és az üzem főbejárata előtt szakszervezeti molinókkal, zászlókkal fellobogózott autóikkal hívták fel magukra a figyelmet, ezt követően a helyszínen sajtótájékoztatót tartottak.
Molnár Ákos, a VASAS Szakszervezeti Szövetség nyugat-dunántúli régióvezetője elmondta: azért szervezték a SZAKAD FSZ-szel a pénteki autós tüntetést, mert a két szakszervezet közösen munkaügyi vitát kezdeményezett a LuK vezetésével mint munkáltatóval, melynek középpontjában a bérek és a munkakörülmények javítása állnak.
Elmondta: a követelések 60 százalékban a nagyobb bérre, 40 százalékban pedig a munkakörülmények javítására, különösen a munkaidő beosztásának megváltoztatására irányulnak.